header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

HC Horst G1 - G1: 2 - 5

Gespeeld op: 11-9-2021

Na heeeeeeeeel lang niet te kunnen en mogen hockeyen mochten we vandaag dan eindelijk weer een wedstrijd hockeyen!!!!

Afgelopen zomer is er veel overleg geweest tussen de diverse teams uit de diverse regio’s en hieruit is voortgekomen dat wij in het seizoen 2021-2022 in de regio Zuid gaan spelen. Dit houdt in dat wij moeten gaan reizen naar Horst, Uden en Eindhoven. Nieuwe plaatsen, nieuwe tegenstanders en nieuwe kansen. Iedereen heeft er veel zin in!

Vandaag dan onze eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen en we mochten dan ook meteen de verste afstand gaan reizen; op naar Horst. Aangezien de wedstrijd om 10.00 uur zou beginnen en we altijd ruim een half uur van te voren op locatie willen zijn, was het dus al om 08.00 uur verzamelen zodat we om 08.15 uur konden vertrekken. 

Gelukkig was iedereen om 08.15 uur fris en fruitig (?) aanwezig en konden we dus ruim op tijd vertrekken. Helaas kon Dieke niet met ons mee; zij genoot nog van een heerlijke vakantie. We hopen haar op 25 september a.s. wel weer in ons midden te hebben tijdens de wedstrijd thuis tegen Uden. 

Na een voorspoedige reis kwamen we aan in Horst en konden we, nadat sommigen zich nog even snel gingen omkleden, een balletje gaan inslaan op het veld. Het bleek dat dit veld gloednieuw was en dat was te zien aan het vele zand wat op sommige plekken nog opgehoopt op het veld lag. Zo’n veld hadden wij al lang niet meer gezien en op gespeeld dus het was weer even wennen maar al gauw had iedereen zijn draai gevonden. 

Na enig geharrewar aan de zijde van Horst (wat te doen met de doelen, waar moeten de pionnen, de hoekvlaggen etc.) konden we om 10.00 uur starten met de wedstrijd. Voor aanvang van de wedstrijd werd iedereen van het team nog even streng door Sjaak toegesproken over wat wel en wat niet te doen en vooral te gaan genieten van deze 1e wedstrijd na ruim een jaar niet te mogen hockeyen. 

Sjongejonge wat was dat weer even zoeken naar de goede combinaties op het veld maar al snel werd er weer goed over en weer gespeeld. Maar oh je wat een schrik, binnen korte tijd scoorde Horst G1 de 1-0! Wat krijgen we nou? Het was een rommeltje achterin en door een beetje geluk aan de zijde van Horst G1 scoorden zij dus als eerste! 1-0 voor Horst. 

Na een korte waarschuwing van de coach stond iedereen weer op zijn plek en gingen we vol in de aanval. Na een aantal goede combinaties en over en weer spelen was het Merlijn die de score voor Culemborg opende: 1-1!

De ontlading was groot en werd dan ook uitgebreid gevierd maar al snel was het weer terug naar het spel en de concentratie. Bij vlagen was Horst gevaarlijk maar tot scoren kwamen ze niet met dank aan een goede verdediging en een goed keepende Koen. Met regelmaat werd de bal onderschept door Culemborg maar het afronden en het scoren lukte maar niet door slordig overspelen en niet kijken naar medespelers die vrij stonden. Na het 1e kwartier spelen werden de spelers van G1 even goed toegesproken door Sjaak waardoor iedereen weer alert was en toen ging de trein lopen. 

Al snel werd de combinatie Merlijn-Thom-Lucas gevonden en na goed overspelen kon Thom zijn 1e en de 2e voor G1 maken: 2-1!

Niet lang daarna was er een strafcorner voor G1 en door slordig verdedigen van Horst G1 werd het een eigen doelpunt van Horst: 3-1!

Vlot na het herstarten van het spel door Horst vanaf de middenlijn werd de bal weer afgesnoept door G1 en na goed overspelen vond Lucas het doel: 4-1! En dit was ook de ruststand. 

In de rust werd G1 nog maar even goed duidelijk gemaakt door de coach dat hockeyen niet uit over en weer mekkeren op elkaar bestaat maar uit samen en met elkaar spelen! Nogmaals gaf de coach aan de Horst zich voornamelijk via het midden richting ons doel bewoog en derhalve de rechter- en linkerzijde van het veld vrij waren waardoor wij snel en accuraat bij onderschepping van de bal via 1 van deze zijdes richting het doel van Horst konden gaan. Er werd ook nog even op gewezen dat G1 op de helft van Horst 3x moest overspelen vanwege het verschil van 3 doelpunten in ons voordeel. Dit werd door G1 goed opgepakt en goed uitgespeeld maar de keepster van Horst stond haar mannetje (eh vrouwtje) en hield de ballen goed tegen. 

Kort daarna was er voor het doel van Koen enig onoverzichtelijk verdedigen en aanvallen waardoor Horst op een vrij eenvoudige wijze kon scoren: 4-2!

Aan het einde van de wedstrijd waren er nog een paar gevaarlijke momenten van Horst voor ons doel: een aantal strafcorners welke goed verdedigd werden en een aantal doelpogingen die gelukkig voor ons met goed verdedigend spel van de achterhoede en Koen op niets uitliepen. 

Na weer een goede combinatie tussen Merlijn-Thom-Lucas kon Merlijn vrij uit schieten binnen de cirkel: 5-2 voor Culemborg!

Aan het einde was er nog een poging tot scoren door Horst middels een strafcorner maar ook deze werd door goed verdedigend spel afgewend en zo kon G1 de eerste 3 winstpunten van dit seizoen pakken!

Over twee weken – 25 september – spelen we thuis tegen Uden. De wedstrijd begint om 13.30 uur en het zou, na zo lange tijd niet meer gespeeld te hebben, voor de spelers van G1 heel leuk zijn als we thuis door zo veel als mogelijk publiek worden aangemoedigd.

Sportieve groet,

Nienke den Boer

 

 

 

- Sponsoren -

- Agenda -

Nog geen agenda punten.
bekijk de agenda