header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Mededeling

Uit het hokkie

Nieuws afbeelding 17-5-2022

Op 3 mei las ik het krantenartikel over tophockeyer Pepijn Keppel. "Uit het hokkie” luidde de kop van het artikel waarin het verhaal stond hoe moeilijk en onzeker Pepijn was doordat hij voelde dat hij als homo niet geaccepteerd zou worden in het (top)hockey. Ik heb zijn boek gelezen en hij verhaalt daarin op indringende wijze hoe zijn omgeving ervoor zorgde dat hij eenzaam was en zich niet begrepen voelde. Foto: Koen Suyk

Een prachtige hockey carrière voor de buitenwereld en er toch nauwelijks plezier aan beleven. Dat staat ook haaks op de waarden die wij als CMHC uitdragen:  "de tijd van je leven”. Daarom vraag ik op deze 17e mei, de internationale dag tegen homofobie en transfobie, aandacht voor dit onderwerp. 


Onze club moet een welkome omgeving zijn voor iederéén. Niemand moet zich onveilig voelen om uit de kast te komen om of zich gedwongen voelen om je anders voor te doen dan je wil zijn. Ik vraag nadrukkelijk aan leden en begeleiders om daar open in te zijn en ruimte te bieden. En dus ook om geen ‘homo’ of soortgelijke woorden als scheldwoorden te gebruiken. Ongemerkt kwets je daar mensen mee, die daar lang diep ongelukkig van kunnen zijn, zoals Pepijn. 


Gelukkig heeft Pepijn Keppel de moed gehad om er een boek over te schrijven "De laatste man”. Laten we hopen dat hij inderdaad de laatste mens in het hockey is die zich niet geaccepteerd voelt als homoseksueel.
Voel jij je als CMHC’er ook niet op je gemak of veilig omdat je anders bent?

Spreek me er op aan ([email protected] / 06-46265620) of neem contact op met één van onze  vertrouwenspersonen Lenka Luhulima of Tijmen Wehlburg ([email protected]).


Dan gaan wij hard ons best voor doen om te zorgen dat jij je fijn voelt bij CMHC om ook de tijd van je leven te hebben.