header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Straat vernoemd naar (oud bestuurs-) lid van CMHC

Nieuws afbeelding 3-10-2018

Onlangs werd een nieuwe straat in Culemborg-west vernoemd naar ons oud-bestuurslid mevrouw Fie Sijbrant-Kok. Deze straat is gelegen in de wijk Parijsch, in de wijk Sporthelden oost en west, dichtbij het sportcomplex van Focus ‘07. 

Deze wijk krijgt straatnamen vernoemd naar lokale sportfiguren, te weten Guus Toonen (tafel)tennis, Sees Jäger (judo), Andree Bourgondiën (basketbal), Fred Veldhuizen (wielrennen), Willy van Heusden (bridge) en Fie Sijbrant (hockey). Al eerder werden andere Culemborgse sporthelden met een straatnaam vereerd, te weten Antoon van Wijngaarden, Alex van Strien en Riek van Haaren. Deze personen stonden bekend om hun sportieve prestaties en kwamen allemaal uit Culemborg. Antoon van Wijngaarden was worstelaar, Alex van Strien autocoureur en Riek van Haaren turnster. Ook Loek van Iersel (Fortitudo) en Kees van Lint (Vriendenschaar) werden eerder met een straatnaam in deze wijk vereerd.

Fie Sijbrant
In het kort wordt hierna geschetst wie Fie Sijbrant was en wat zij betekend heeft voor onze club. Nadat een eerste poging om binnen onze gemeente een hockeyclub op te richten rondom het jaar 1960 mislukte, lukte het wel in het jaar 1972/3. In dat hockeyseizoen kwamen er 27 geïnteresseerden in hockey bijeen in de bestuurskamer van de sporthal gelegen in Culemborg-oost. Onder hen ook de oprichters van 1960, de heren Van Slooten en Jansen. Deze mannen noemden tijdens deze bijeenkomst enkele feiten uit de korte historie van de club, maar zagen uiteindelijk af van een plekje in het nieuwe bestuur. Dit bestuur werd gevormd door de heren Henk Kramer Freher en Kees Dresselhuys én de echtparen Ada en Ruud Veen (1e voorzitter) en Fie en Herman Sijbrant. Fie was in de beginjaren van onze club bestuurslid en wedstrijdsecretaris, Herman meer dan 10 jaar penningmeester van onze club. Beiden zijn daarom lid van verdienste. Herman zelfs erelid van onze club.

Het bestuur van CMHC heeft het echtpaar Sijbrant voorgedragen voor genoemde nieuwe straatnamen. Maar de gemeente heeft anders beschikt. Neemt niet weg dat het bestuur bijzonder trots is dat dit lid van onze club deze mooie eer te beurt valt.

Gerelateerde nieuwsberichten

SPOTLIGHT
ONZE WAARDEN
🔴⚪ LOGO

- Sponsoren -

- Agenda -

Nog geen agenda punten.
bekijk de agenda