header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

CMHC maakt werk van jouw privacy!

Nieuws afbeelding 28-4-2018
Waarschijnlijk heb je onze nieuwe website al eerder goed bekeken. Nee? … dan wordt het hoog tijd! Er is hier namelijk veel interessante informatie terug te vinden. Zo ook bijvoorbeeld in de footer op iedere pagina, waar onze Privacyverklaring en Gebruiksvoorwaarden zijn in te zien.

De Privacyverklaring is een document waarin beschreven wordt hoe wij als CMHC met al jouw persoonsgegevens omgaan en voor welke doeleinden deze gegevens worden verwerkt. Met de invoering van de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is iedere organisatie en iedere vereniging zelfs verplicht dit duidelijk te maken. 

De Privacyverklaring en Gebruiksvoorwaarden zijn hier goede voorbeelden van. Naast deze publicaties, maakt CMHC ook actief werk van goede borging van vertrouwelijke informatie. Zo zal iedere gebruiker van ons ledenadministratiesysteem een Geheimhoudingsverklaring moeten ondertekenen. Dit betreft o.a. bestuursleden, commissieleden van de TC, de scheidsrechtercommissie en het wedstrijdsecretariaat. De Geheimhoudingsverklaring is een juridisch instrument waarmee voorkomen moet worden dat vertrouwelijke of privacygevoelige informatie op de spreekwoordelijke straat komt te liggen. 

Maar hiermee zijn we er niet! Jijzelf als lid of als vrijwilliger actief binnen onze vereniging kan met vertrouwelijke informatie in aanraking komen. Wist je bijvoorbeeld dat het niet zomaar is toegestaan om een lijstje met e-mailadressen te delen? Wat nu daadwerkelijk wel en niet is toegestaan is erg afhankelijk van de situatie. Om e.e.a. wat concreter te maken zijn er enkele Do’s en Don’ts opgesteld. Lees ze door en stel je zelf iedere keer de vraag … ‘Mag ik deze gegevens zomaar delen?’. 

 
Vanaf 25 mei is deze AVG van kracht. CMHC is er klaar voor! 

Dit is ook opgevallen bij andere verenigingen en zelfs de KNHB. Onlangs is JanWillem Boland, ons bestuurslid Interne Zaken, door de KNHB geïnterviewd. Klik op deze KNHB-link om het volledige artikel in te zien.

Tot slot… goede borging van privacy is zaak van ons allemaal! Mocht je vragen hebben, stuur dan een mail naar [email protected]

Gerelateerde nieuwsberichten

SPOTLIGHT
ONZE WAARDEN
🔴⚪ LOGO

- Sponsoren -

- Agenda -

Nog geen agenda punten.
bekijk de agenda