header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Evenement / Feest

Wethouder Buwalda opent samen met spelers G1 team de nieuwe watervelden

Nieuws afbeelding 30-9-2019

Op zaterdag 28 september heeft wethouder Simon Buwalda samen met een aantal spelers van het G1 team de twee nieuwe watervelden geopend. Dit deed hij door een hockeybal te pushen op het doel van veld 1 met daarin keeper Diederik Geertzen (H1).
Met een harde push links onder passeerde Buwalda Geertzen. Dat leverde vooral veel hilariteit onder de aanwezigen op. Immers ondanks het feit dat Diederik echt wel zijn mannetje staat, werd hij toch maar door de wethouder die op heuse voetbalkicks stond eenvoudig gepasseerd. Na Buwalda mochten de leden van ons G1 team ook op het doel pushen. Allen deden dit met verve. Vervolgens werden ze samen met de wethouder op de foto gezet.

Volledig toekomstproof
Voorafgaand aan deze opening sprak ik namens CMHC met trots over onze club, die in 8 jaar tijd een volledig nieuwe accommodatie tot stand heeft weten te brengen. Een accommodatie zo modern en kwaliteitsvol dat we als club volledig toekomstproof zijn. 

Geweldige prestatie
Tevens sprak ik mijn dank uit naar allen die hieraan hebben bijgedragen: de gemeente, het adviesbedrijf Newae, het aannemersbedrijf Van Wijlen en de leden van de accommodatiecommissie. Zij hebben een geweldige prestatie geleverd. Ook in de weken dat het meer dan 40 graden celsius was!

Sport is leuk en nuttig
In zijn tegenspeech benadrukte Buwalda waarom de gemeente zoveel geld investeert in sport: sport is niet alleen leuk om te doen, maar ook heel nuttig. Sport biedt mogelijkheden voor het ontwikkelen van competenties en talenten op uiteenlopende vlakken: fysiek, organisatorisch, sociaal, mentaal of pedagogisch. En daarnaast is sport en bewegen ook belangrijk voor de gezondheid van de Culemborgse bevolking.

Straatnaambord
Tot slot overhandigde Buwalda een replica van het straatnaambordje met de naam van een van onze oprichters Fie Sijbrandt erop. Deze straat ligt in Culemborg-west, in de wijk Parijsch. Dit bordje krijgt vanzelfsprekend een mooie plek in ons clubhuis.

Het officiƫle gedeelte van de opening van de twee watervelden werd zoals gebruikelijk afgesloten met een hapje en een drankje.

 

Roeland Geertzen

Voorzitter CMHC

Gerelateerde nieuwsberichten

ZA 14 januari 2023
LUSTRUM DATES

- Sponsoren -

- Agenda -

Nog geen agenda punten.
bekijk de agenda