header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Hockey

Update watervelden CMHC !

Nieuws afbeelding 13-7-2019
Er is weer enige voortgang t.a.v. onze nieuwe watervelden te melden. Nou, zeg maar een behoorlijke voortgang!

Inmiddels heeft de gemeente de aanbesteding afgerond en is er een aannemer gecontracteerd. Aannemersbedrijf Van Wijlen gaat de klus klaren. Van Wijlen heeft een aanzienlijke ervaring met het aanleggen van sportvelden en ook uit de gesprekken blijkt dat we met een expert van doen hebben. Als commissie zijn wij blij met deze keuze. Naast de aanleg van twee watervelden bij CMHC, zal Van Wijlen ook de atletiekbaan en de voetbalvelden bij Vriendenschaar en Focus verzorgen. Met recht kan je dit een meerjarenplan noemen!

De afgelopen weken heeft de CMHC Waterveld Commissie samen met de gemeente en de aannemer een keuze gemaakt voor de materialen. Hiervoor zijn we o.a.
op het hoofdveld van Oranje-Rood (Eindhoven) en Etten-Leur gaan kijken.
Enkele spelers van Heren 1 hebben er mogen spelen, en beide velden ook in de praktijk met elkaar kunnen vergelijken. Daarnaast hebben we ons nog van diverse andere kanten laten adviseren. Twee weken geleden is vervolgens met alle betrokken partijen een keuze gemaakt voor: het type toplaag (de grasmat), de soort onderlaag (ET Decke), het inklemsysteem van de mat, de pop-up sproei-installatie en de bediening hiervan, de uitbreiding van de pompinstallatie, het hekwerk, de belijning, nieuwe dug-outs, nieuwe doelen, ...  Het worden twee prachtige velden!!

Deze zomer zal gestart worden met de werkzaamheden bij CMHC. En dat zal al binnenkort zijn. Vanaf week 30 (22 juli) gaat de spreekwoordelijke spade de grond in. Deze werkzaamheden vinden parallel plaats met die van de atletiekbaan. Dit houdt andere meer in dat:
  • de hoofdpoort alleen maar toegankelijk zal zijn voor de aannemer. Er komt een kettingslot op deze poort t.b.v. het vrachtverkeer. De auto zal buiten het terrein geparkeerd moeten worden. Via de voetgangerspoort is toegang tot het clubhuis en veld 1 evenwel nog steeds mogelijk;
  • er een tijdelijk depot tussen CMHC en de atletiekbaan komt om materialen op te slaan. Dit depot is alleen toegankelijk voor de aannemer;
  • het bouwterrein zelf - Veld 2 en Veld 3 - na volgende week ook niet meer toegankelijk zal zijn voor CMHC-ers en hun bezoek. Alleen het clubhuis, het verhoogde terras, Veld 1 en het parkeerterrein (tbv stalling fietsen) kunnen door leden gebruikt worden. Het is NIET TOEGESTAAN om tijdens de bouwperiode Veld 2, Veld 3 en/of de omgeving hier direct omheen te betreden.
  • je alert moet voor vrachtwagens of andere werktuigen die op het CMHC terrein actief zijn. Ongelukken willen we absoluut voorkomen.
De werkzaamheden zullen starten met diverse voorbereidende activiteiten (o.a. rijplaten ter bescherming straatwerk). Hierna zullen hekwerken worden verwijderd en worden de twee velden tot de zandlaag afgegraven. Een belangrijke activiteit betreft de inspectie van de huidige drainage. Indien mogelijk blijft deze inclusief het onderzandbed zitten. Op het zandbed wordt vervolgens een lavalaag aangebracht, gevolgd door de ET-Decke (35 mm dik rubbergranulaat). Op deze ET-Decke zal uiteindelijke de toplaag worden aangebracht.

Vanaf het verhoogde terras kunnen we de werkzaamheden prima volgen.
Uiteindelijk beschikt CMHC straks over twee top watervelden. Wat zal dat toch prachtig zijn!

De Waterveld Commissie
Wynand, Sjoerd, Roger, Roeland en JanWillem

Gerelateerde nieuwsberichten

Proef hockey

- Sponsoren -

- Agenda -

Nog geen agenda punten.
bekijk de agenda