header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

"

Nieuws afbeelding 3-3-2021


Bij de eerste herinneringen die ik aan CMHC heb, was ik niet gekleed in het rood-witte tenue. Ik hockeyde in mijn jeugd bij een andere club in de regio en natuurlijk zijn de wedstrijden bij elkaar in de buurt het meest spannend. Regelmatig waren klasgenoten van teamgenoten onze tegenstander. Na afloop was de strijd dan even vergeten en werd er gezellig wat gedronken.

Ik herinner me ook de superleuke toernooien in mijn A-tijd in Culemborg. Een weekend lang hockeyen en feesten met teams uit het land. Met het hele team in een grote bungalowtent.

14 Jaar na die toernooien pakte ik de stick weer op. Inmiddels na wat omzwervingen verhuisd naar Culemborg, startte ik bij de Trimmers op woensdagavond. En wat werd ik daar weer blij van. Ik was echt vergeten hoe het voelt om die ene bal net wel te halen, dat doelpunt te scoren, je tegenstander af te stoppen. Natuurlijk allemaal niet meer zo soepel als vroeger, maar toch.

Na een supergezellig Trimmerstoernooi in Houten was de kick van een echte wedstrijd zo groot, dat ik de knoop doorhakte en me aansloot bij het DA team in de competitie voor dames boven de 30. Een heel gezellige maar ook erg fanatieke groep hockeyers, waarin sinds afgelopen najaar ook weer een teamgenoot uit mijn oude team uit de junioren speelt. In het veld, zij als linksachter en ik als linkshalf, is het dan weer of we niet weg zijn geweest.

Inmiddels weer wat jaren verder, staat er een rijtje hockeysticks in de berging. Mijn kinderen hockeyen in de E8, bij de Benjamins en straks bij de Funkeys. Allemaal heel verschillend, maar blij als ze naar hun training of wedstrijd mogen. Ook ben ik nu actief als vrijwilliger binnen CMHC in de TC voor de Jongste Jeugd. Daarnaast coach en train ik samen met anderen het team van mijn oudste dochter.

Mijn drive is zo veel mogelijk kinderen het plezier van hockey laten ervaren, ieder op z’n eigen niveau. Samen een team zijn, jezelf en elkaar uitdagen om te leren en zo beter te worden, ieder op z’n eigen manier. Als ik op de trainingen en nu de onderlinge wedstrijden rondkijk en blije koppies zie, dan word ik daar erg blij van.

Natuurlijk is het nu een lastige tijd waarin minder mogelijk is. Maar er kan gelukkig nog veel wèl, de trainingen en de invulling van de zaterdagen. Al het andere komt zeker allemaal weer terug. Ik hoop dat we er als club voor kunnen zorgen dat er heel veel kinderen en jongeren samen nog meer mooie herinneringen kunnen maken op CMHC.

Groeten,

Alieke van Zandwijk


Reacties


Sanne ter Burg

3-3-2021 @ 20:56:00 |Leuk stuk Alieke! Hopelijk mogen we zelf binnenkort weer mooie herinneringen maken 😉

Reageer op het nieuws