header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Stel je voor 🙋

Nieuws afbeelding 27-11-2020
Hockey? Nooit van mijn leven! Zo dacht ik erover toen ik op de middelbare school zat. Ik deed niet eens mee aan de gymles als er gehockeyd werd. Maar ja, dan gaan je dochters en vrouw hockeyen en kom je steeds meer in aanraking met het spelletje. Dan blijkt het eigenlijk ongelooflijk leuk te zijn.

Ik wilde het spelletje echt gaan begrijpen en het startpunt daarvoor zijn natuurlijk de spelregels. Een aantal jaar geleden heb ik mijn scheidsrechterskaart gehaald en ben wedstrijden gaan fluiten. Tijdens een wedstrijd loop ik fluitend ongeveer 7 km hard. Heerlijk buiten en tijdens COVID bijna de enige mogelijkheid om een wedstrijd te zien. Dat is toch mooi meegenomen.

Inmiddels durf ik te zeggen dat ik de regels beter ken dan de meeste hockeyers. Leuk hoor, als iemand van HA je vraagt om die ene regel nu toch eens uit te leggen 😀

Ook coach ik al een paar jaar het team van één van mijn twee dochters en geef ik regelmatig trainingen. Dus ook de strategie en de techniek van het spelletje ga ik steeds beter inzien. Erg leuk!

Wil je meer weten? Dit is een leuke link met video's met diverse korte, duidelijke en leuke spelsituaties die een scheidsrechter kunnen helpen.


Naast het fluiten en coachen regel ik, eerst samen met Manon en inmiddels samen met Henk, de opleiding van alle nieuwe scheidsen. Wij maken ook elke week de planning van de scheidsrechters die de wedstrijden van onze junioren fluiten. Een hele klus. Dit jaar deden een kleine honderd leden hun scheidsrechtersexamen, verdeeld over 5 avonden. Het geeft energie om te zien dat steeds meer junioren het fluiten echt leuk gaan vinden.

De volgende stap? Zorgen dat we op de club ook CS+ scheidsrechters gaan krijgen. Super tof dat Roger inmiddels officieel CS+ coach is. We hebben nu de kans om dit traject in te zetten.

Ben je enthousiast en wil je zelf je kaart halen?
Heb je ervaring met fluiten en vind je het leuk om jonge scheidsrechters te begeleiden?
Of ben je een organisatietalent en wil je helpen bij het maken van de indeling en het organiseren van examens?

Superleuk, Henk en ik horen het graag!

Groeten,
Ronald Wielinga