header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Hockey

Sleeppush clinic met Jur van der Have

Nieuws afbeelding 17-9-2020
Woensdag 23 september om 19.00 uur verzorgt Jur van der Have op CMHC een sleeppush clinic. 

De sleeppush is een complexe vaardigheid. Om de sleeppush techniek verder te perfectioneren krijgen de hockeyers die daarvoor verantwoordelijk zijn in hun team vaak aanvullend specifieke training. 

Jur van der Have, die de clinic verzorgt, speelt in Schaerweijde H1 en is al jaren een van de 'slepers' van zijn team in de promotieklasse. Daarnaast is hij jeugdtrainer bij Schaerweijde en het verder perfectioneren van de 'sleep' heeft zijn bijzondere aandacht. CMHC is blij dat Jur die avond met een aantal CMHC spelers zijn kennis en ervaring zal delen. De deelnemers voor de clinic zijn uitgenodigd. We zullen die avond gebruik maken van een 'speedgun' om balsnelheid te meten en video analyse. 

Wil je de training bijwonen dan ben je natuurlijk welkom langs de lijn.

In mei vorig jaar heeft een onderzoeksteam van bewegingswetenschappers en sportfysiotherapeuten onderzoek gedaan naar de sleeppush. Zij deden dat o.a. bij de KNHB met de nationale selecties maar ook op CMHC werden daarvoor metingen verricht.

Uit die onderzoeken komen nieuwe inzichten naar voren. Door mee te werken aan dit soort onderzoek hopen we nieuwe inzichten naar onze club te brengen. Heb jij ook suggesties en mogelijkheden om hockey technische aspecten binnen CMHC naar een hoger plan te brengen, laat van je horen en stuur een mail naar [email protected]

De Technisch Commissie CMHC

Gerelateerde nieuwsberichten

Proef hockey

- Sponsoren -

- Agenda -

Nog geen agenda punten.
bekijk de agenda