header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Mededeling

Corona update - Hockeytraining gaat van start!

Nieuws afbeelding 2-5-2020
Beste CMHC-er,

Met dit bericht informeert het bestuur jullie over de trainingen die weer mogen beginnen en over de extra maatregelen die we met zijn allen in acht moeten nemen in verband met Corona (COVID-19). Velen van jullie zullen graag weer willen sporten en trainen. Dat zal gebeuren op geheel vrijwillige basis en is niet verplicht. Het bestuur heeft begrip voor diegenen die de risico’s te groot achten om weer met teamleden op één veld te sporten. Uiteraard geldt dit ook voor train(st)ers en begeleiders.

Algemeen

CMHC heeft van de gemeente toestemming ontvangen om met ingang van maandag 4 mei weer te beginnen met de veldtrainingen. Hiertoe heeft het bestuur een plan ingediend samen met een trainingsrooster. De gemeente heeft de openingstijden van de velden aangegeven:
  • maandag t/m vrijdag tussen 15.00 en 21.00 uur, 
  • in de weekenden tot maximaal 16.00 uur. 

Daarnaast moeten we ons houden aan de RIVM-richtlijnen en de richtlijnen die door het RIVM, NOC*NSF, de KNHB én de gemeente Culemborg zijn uitgegeven.

CMHC-protocol

In de bijlage is het CMHC COVID-19 protocol opgenomen. Deze is ook te vinden zodra je via de website bent ingelogd (zie Club > Documenten > Reglementen). In dit protocol staan alle maatregelen voor de sporters, trainers, ouders/verzorgers, toezichthouders en eventuele andere noodzakelijke vrijwilligers. Ook staat daarin uitgelegd hoe de logistiek dient te verlopen (van/naar en op de velden en op de parkeerplaats), het hygiënisch gebruik van de materialen, het gebruik van de verlichting, de sproei-installatie etc. Belangrijk dus dat iedereen hiermee bekend is. Het gaat immers om jou en ieders gezondheid!

Elk team zorgt voor een volwassen toezichthouder (18 jaar of ouder) tijdens de training. Deze ziet toe op o.a. de naleving van de 1,5 meter afstand maatregel voor de C-, B- en A-jeugd en volwassenen, de hygiënemaatregelen en de logistieke bewegingen. Zonder toezichthouder kan de training helaas geen doorgang vinden! De coach of teammanager wordt gevraagd dit te coördineren.


Trainingsschema

In Culemborg en omstreken loopt de meivakantie voor de basisscholen niet synchroon met de meivakantie voor de middelbare scholen. Daarom heeft CMHC besloten de trainingen voor de A-, B- en C-jeugd te beginnen op maandag 4 mei a.s. De trainingen voor de D-jeugd en de Jongste Jeugd (E-, F-jeugd en Benjamins) beginnen weer op 11 mei als hun scholen weer beginnen. Zo kunnen wij als vereniging ook ervaring opdoen met deze nieuwe situatie. 
De Funkey gaat vooralsnog niet door gezien de erg jonge leeftijden (4-5 jaar). Verder zijn er nog geen trainingsmogelijkheden voor senioren (>18 jaar) en aangezien de meeste G-hockeyers ouder zijn dan 18 jaar, is er voor hen ook nog geen mogelijkheid om te trainen.
Het trainingsschema van alle jeugd is zichtbaar op de CMHC website alsmede in de LISA-app op de mobiele telefoon. 
Als uitgangspunt voor het nieuwe trainingsschema is de volgende informatie gebruik:
  1. De richtlijnen van het RIVM en NOC*NSF voor de groep 13-18 jarigen en de groep tot en met 12 jaar;
  2. De aanvullende richtlijnen van de KNHB (30 april) waarin gesteld wordt dat voor de groep 13-18 jarigen één team op één veld traint (max. 18 spelers en 2 begeleiders);
  3. De aanwijzing van de gemeente met betrekking tot de openingstijden van 15.00 – 21.00 uur voor maandag tot en met vrijdag.
Dit heeft geresulteerd in een aangepast trainingsschema waarbij de trainingen uiterlijk om 21.00 uur eindigen. Er is 15 minuten tussenruimte tussen twee trainingsgroepen en een inkorting van de trainingen van 1,5u naar 1u 15 min. Hierdoor zijn we genoodzaakt sommige trainingen naar andere dagen en tijdstippen te verplaatsen. We vragen jullie begrip hiervoor.
Voor vragen over de COVID-19 maatregelen en over het trainingsschema kan contact opgenomen worden met een CMHC bestuurslid of met de TC-lijncoördinator. 

Tot slot...

Er is ook een beknopte versie van de maatregelen beschikbaar (via mail verstuurd en via de inlog op de website terug te vinden). Lees deze pagina met 'Onze COVID-19 regels' door voordat je naar CMHC vertrekt. Dit is belangrijk, want dan kom je o.a. te weten dat de toiletten zijn afgesloten. 
Met al deze maatregelen hopen we dat je op een veilige manier weer je favoriete hockeysport kan spelen! We zien je gauw weer op het veld.

Het bestuur van CMHC