header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Gerrit van Zeijl, koninklijk onderscheiden

Nieuws afbeelding 24-4-2020

Vanmorgen heeft ons erelid Gerrit van Zeijl van burgemeester Gerdo van Grootheest te horen gekregen dat hij koninklijk onderscheiden is en wel als lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het bestuur van CMHC, mede aanvrager van deze onderscheiding, feliciteert hem hiermee van harte!

Gerrit van Zeijl is sinds de jaren 80 tot en met het seizoen 2013-2014 in diverse functies aan onze mooie vereniging verbonden geweest. Steeds als trainer en de laatste tien jaar ook als coördinator (Jongste) Jeugd, waar hij een essentiële rol betekende voor de jongens en meisjes uit de Benjamins (5 jaar) tot en met de C-teams (12 / 13 jaar).

Gerrit was op de diverse avonden op onze club aanwezig, in de beginjaren op de dinsdag- of donderdagavond, in de latere jaren op de woensdagmiddag, waarin een tweetal volwassenen en diverse jeugdleden hem assisteerden in zijn taak. In zijn functie als coördinator |Jongste Jeugd liet hij niet alleen honderden kinderen kennis maken met onze mooie sport, maar leerde hij onder zijn supervisie tientallen jeugdleden de eerste stappen zetten in het trainerschap.

Op de zaterdagen na de wekelijkse training liep Gerrit ook langs de lijn. Vanzelfsprekend wilde hij met eigen ogen aanschouwen hoe zijn pupillen het aangeleerde in wedstrijdverband in praktijk brachten. Stoïcijns volgde hij het verloop van de wedstrijd, hetgeen hem altijd stof tot nadenken gaf hoe hij een en ander tijdens de training meer aandacht moest geven.

Daarnaast was Gerrit ook vaak op pad voor de hockeybond om andere verenigingen de kneepjes van het trainersvak in de jongste jeugd aan te leren. Vaak was hij daarvoor avonden lang van huis.

Dit alles leidde ertoe dat Gerrit in 2001 tot lid van verdienste van CMHC is benoemd; en in 2006 zelfs tot erelid. Met recht, gezien zijn meer dan 30-jarige carrière binnen onze vereniging!

Tot slot is voor de familie Van Zeijl deze dag, 24 april 2020, extra feestelijk. Immers zijn vrouw Bets van Zeijl – Streef werd eveneens lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Namens de hele vereniging.... van harte gefeliciteerd!

Gerelateerde nieuwsberichten

SPOTLIGHT
ONZE WAARDEN
🔴⚪ LOGO

- Sponsoren -

- Agenda -

Nog geen agenda punten.
bekijk de agenda