header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Aanmelden of opzeggen

Om het lidmaatschap aan te vragen kun je je inschrijven via ons digitale inschrijfformulier. De ingevulde gegevens worden direct verwerkt in onze administratie en je ontvangt een automatische bevestiging. Nadat alle gegeven door het secretariaat zijn verwerkt, ontvang je een welkomstmail en een mail met inloggegevens. Ga daar zorgvuldig mee om. In de welkomstmail wordt kort iets uitgelegd over de verdere stappen als plaatsing binnen een team en de uitnodiging voor een introductiebijeenkomst CMHC.  Wat het betekent op lid te zijn van een hockeyvereniging als CMHC, wordt op deze avond toegelicht. 

Wil je eerst een keer kennismaken met hockey en een (paar) training(en) meedoen, dat kan dat natuurlijk! Informeer naar de mogelijkheden via [email protected].

Leeftijden en categorieën
Voor indeling in een bepaalde categorie worden de richtlijnen van de hockeybond KNHB gevolgd. Hierbij wordt gekeken naar je geboortedatum, waarbij als peildatum is 1 oktober wordt gehanteerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende categorieën:

Groep Categorie Leeftijd Toelichting
Jongste jeugd Funkey 4 tot 5 jaar
spelenderwijs hockeyspelletjes doen, geen wedstrijden

Benjamins 5 tot 6 jaar

F vanaf 7 jaar Training en competitie: 3-tallen

E6 vanaf 8 jaar Training en competitie: 6-tallen

E8 vanaf 9 jaar Training en competitie: 8-tallen
Jeugd D 10 - 11 jaar Training en competitie: 11-tallen

C 12 - 13 jaar

B 14 - 15 jaar

A 16 - 17 jaar
Senioren Senioren 18 - 18+

Veteranen / Veterinnen 30 jaar en ouder

Trimhockey 25 jaar en ouder Training
G-hockey G 7 jaar en ouder Training en competitie

Het is niet toegestaan dat spelers in een jongere leeftijdscategorie spelen dan waarin ze volgens hun leeftijd moeten spelen. Hoger spelen mag wel altijd. Iemand die A-leeftijd heeft, mag dus niet in de B spelen. Iemand met B-leeftijd mag wel in de A spelen als het klassenverschil niet te groot is.

Voor algemene vragen kan je terecht bij de Technische Commissie via [email protected].
Uiteraard kun je ook contact zoeken via de betreffende coördinator van de groep:
  • Jongste Jeugd
  • Jeugd
  • Senioren en G-hockey

Meer informatie is via deze links te vinden:

Lidmaatschap wijzigen of opzeggen
Het is altijd spijtig indien leden hun lidmaatschap opzeggen. Indien je je lidmaatschap beëindigd horen we ook graag wat de achterliggende reden is. Wellicht zijn er aanleidingen waar wij als bestuur iets mee kunnen doen.

Door in het seizoen je lidmaatschap op te zeggen, benadeel je zeer waarschijnlijk de rest van het team. Dat is de reden dat het in principe alleen maar mogelijk is om aan het einde van het seizoen je lidmaatschap op te zeggen. Belangrijk is wel dat het secretariaat vóór 1 juni op de hoogte is gesteld. Dit is belangrijk omdat direct na dit moment richting de KNHB de nieuwe teamindelingen doorgegeven dienen te worden. De voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt hierdoor gehinderd en de bond kan zelfs boetes heffen indien aanpassingen van teamsamenstelling of zelfs hele teams noodzakelijk zijn. Indien je na 1 juni je lidmaatschap opzegt, zullen de hiermee gepaarde kosten bij je in rekening worden gebracht.

Het wijzigen of opzeggen van je lidmaatschap kan op twee manieren:
CMHC
t.a.v. Secretariaat
Postbus 179
4100 AD Culemborg

Je uitschrijving is pas geldig nadat de secretaris dit heeft bevestigd. Opzeggingen na 1 juni worden belast met administratiekosten.